Recordaantal eigenaren deelt auto in eerste maanden van 2016

209294 snappcar   3 1 71d7bd large 1463658048

Bijna 30% meer nieuwe auto’s aangemeld; huurder en verhuurder komen dichter bij elkaar

Utrecht, 16 maart 2016 –  Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van autodelen. Al sinds haar oprichting ziet SnappCar, het grootste online platform waar je als particulier je auto kunt delen met anderen, de populariteit van peer2peer autodelen groeien. Naast de aanhoudende groei van het aantal gebruikers (bijna 60 % meer aanmeldingen in januari en februari ten opzichte van dezelfde maanden in 2015) laat het begin van 2016 ook een recordgroei aan eigenaren zien die hun auto voor het eerst bij het platform van SnappCar aanmelden. In januari en februari steeg het aantal aanmeldingen van nieuwe auto’s met 28,1 procent ten opzichte van 2015. Volgens SnappCar toont deze toename dat peer2peer autodelen steeds meer gewoon wordt en zorgt het er voor dat beter tegemoet wordt gekomen aan de behoeften van het toenemende aantal huurders. 

“Autodelen slaat aan, dat zien we al jaren aan het toenemende aantal huurders dat ons platform telt”, aldus medeoprichter van SnappCar, Victor van Tol. “De explosieve groei aan nieuwe verhuurders is echter nieuw en minstens zo belangrijk. Huurders en verhuurders komen zo dichter bij elkaar en het zorgt ervoor dat we steeds dichter bij ons doel komen: een SnappCar op elke straathoek in Nederland. Dit wordt nog eens versterkt doordat met name de regio’s buiten de Randstad een indrukwekkende groei in het aantal transacties laten zien.”

 

Vertrouwen

Het groeiende aantal aanmeldingen van nieuwe verhuurders laat bovendien zien dat autodelen steeds meer gemeengoed wordt en dat ook verhuurders steeds meer vertrouwen krijgen in het proces en de werkwijze van SnappCar. Van Tol: “Dat dit wat langer duurt is niet gek. Een auto is een kostbaar bezit en het heeft meer voeten in de aarde om je auto te verhuren dan er een te huren. De enorme groei die we nu zien, bevestigt dan ook echt het potentieel van peer2peer autodelen en bewijst bovendien dat we ons op een keerpunt bevinden. Steeds meer mensen zien de voordelen van de sharing economy. Wij verwachten dan ook dat deze groei aanhoudt en dat peer2peer autodelen de komende jaren nog voor veel meer huurders en verhuurders een vanzelfsprekende optie wordt.”

 

Boost

Om het in hen gestelde vertrouwde te vieren en verhuurders en huurders nog dichter bij elkaar te brengen, heeft SnappCar voor de maand maart een speciale actie in het leven geroepen. Huurders die als eerste een nieuw ingeschreven auto huren, ontvangen de huurkosten voor de eerste dag terug van Snappcar en - zoals gebruikelijk - zijn ook de verzekeringskosten gedekt. Enige voorwaarde is dat de huurder de verhuurder naderhand reviewt op het platform van SnappCar en zijn ervaringen deelt via social media. Van Tol: “Op deze wijze willen onze nieuwe verhuurders een extra boost geven en onze groeiende groep huurders bedanken voor hun enthousiasme.”  

 

Over SnappCar

SnappCar, opgericht in 2011 door Victor van Tol en Pascal Ontijd, is de grootste Nederlandse en tweede Europese online community waar particulieren makkelijk en uitstekend verzekerd hun auto met elkaar kunnen delen. Als social enterprise wil SnappCar een positief verschil maken op ecologisch, economisch en sociaal niveau. Samen zorgen de ruim 150.000 leden van de SnappCar community in Denemarken, Duitsland, Nederland en Zweden voor een sterker sociaal netwerk in wijken en gemeenten, meer ruimte, minder CO2 uitstoot en besparing op kosten. - www.SnappCar.nl

Download PDF
Download PDF
Over SnappCar

SnappCar, het op één na grootste peer2peer-autodeelplatform van Europa, gelooft dat inefficiëntie leidt tot verspilling. SnappCar streeft daarom naar 5 miljoen minder auto’s in Europa in 2022, met meer ruimte en minder CO2-uitstoot in stedelijke gebieden tot gevolg. Opgericht in 2011, ‘Snappen’ in 2019 600.000 Nederlanders, Denen, Zweden en Duitsers op een makkelijke, betrouwbare en leuke manier. www.SnappCar.nl