PERSBERICHT

214617 feribiler bb48a8 large 1466492421

Ruim 100K extra deelnemers en gebruik deelauto’s neemt toe

SnappCar 2016: topjaar voor p2p autodelen

Autodeelplatform zet ook in op delen private leaseauto’s

24 Januari 2017 – 2016 was een topjaar voor peer2peer autodelen. Niet alleen het aantal autodelers nam toe met ruim 100.000, ook het gebruik van de deelauto’s nam toe: eind 2016 werd elke tien minuten een auto gedeeld via SnappCar, het grootste online autodeelplatform in Nederland. Om het aantal auto’s in stedelijke gebieden verder terug te dringen en de leefbaarheid te verbeteren, zet SnappCar in 2017 óók in op het onderling delen van private leaseauto’s. In samenwerking met privatelease.com start het platform een samenwerking in de vier grote steden.

Elke tien minuten wordt een auto gedeeld

Toename in het delen van de auto’s die op SnappCar staan, was een van de belangrijkste doelstellingen voor SnappCar in 2016. In de loop van 2016 steeg het aantal transacties door deelnemers van SnappCar met meer dan de helft. In december, de drukste maand van heel 2016, werden er bijna twee keer zoveel transacties per week gedaan dan in december 2015. Elke tien minuten wordt momenteel een auto gedeeld via SnappCar.

Jacht op verhuurders

Had SnappCar eind 2015 ruim boven de 100.000 deelnemers in Nederland, Denemarken en Zweden, begin 2016 heeft het platform al meer dan 225.000 deelnemers. Omdat het merendeel van deze nieuwe deelnemers huurders betreft, blijft de focus ook voor het komende jaar op het vergroten van het aanbod van deelauto’s. Victor van Tol, CEO SnappCar:

“Deze groei laat opnieuw zien dat peer2peer autodelen een enorm potentieel heeft. Steeds meer autobezitters zetten hun auto op SnappCar. Echter, om het grote aantal huurverzoeken optimaal te kunnen bedienen gaan we de ‘jacht’ op verhuurders intensiveren. Alleen zo kunnen we écht impact maken in Europa en de leefbaarheid in stedelijke gebieden vergroten doordat er 2,5 miljoen minder auto’s nodig zijn. De samenwerking met privatelease.com past naadloos in die ambitie.”

Een nieuw hoofdstuk: delen van je private lease auto

Tot dusver is het onderling delen van je leaseauto allerminst gebruikelijk. Slechts een beperkt aantal leasemaatschappijen staat dit toe. Privatelease.com is de afgelopen jaren een voorloper gebleken op dit gebied. Het is de eerste leasemaatschappij die zijn klanten actief stimuleert om een auto te delen met iemand anders. Om nog veel meer mensen te laten kennismaken met het delen van een leaseauto doen SnappCar en privatelease.com inwoners van de vier grote steden een speciaal aanbod waarbij zij sterke korting op de maandelijkse leasekosten in ruil voor het actief delen van de private leaseauto. Jeroen Bus, manager private lease, privatelease.com:

“De toekomst draait niet om autobezit maar om autogebruik. Onze klanten willen continu mobiel zijn en als zij hun leaseauto niet nodig hebben, kan die door iemand anders worden gebruikt. Dat is niet alleen duurzaam en kostenefficiënt, het is ook sociaal. We zijn blij om hier samen met SnappCar komend jaar het verschil in te kunnen maken. Wat ons betreft is dit het begin van een nieuw hoofdstuk in peer2peer autodelen.” 

Over SnappCar

SnappCar, opgericht in 2011, is de grootste Nederlandse en tweede Europese online community waar particulieren makkelijk en uitstekend verzekerd hun auto met elkaar kunnen delen. Als social enterprise wil SnappCar een positief verschil maken op ecologisch, economisch en sociaal niveau. Samen zorgen de ruim 225.000 leden van de SnappCar community in Nederland, Denemarken en Zweden voor meer leefbare steden met meer ruimte en minder co2-uitstoot. Bovendien verlagen zij hun autokosten flink en zorgen zij met elkaar voor een sterker sociaal netwerk.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Download PDF
Download PDF
Over SnappCar

SnappCar, het op één na grootste peer2peer-autodeelplatform van Europa, gelooft dat inefficiëntie leidt tot verspilling. SnappCar streeft daarom naar 5 miljoen minder auto’s in Europa in 2022, met meer ruimte en minder CO2-uitstoot in stedelijke gebieden tot gevolg. Opgericht in 2011, ‘Snappen’ in 2019 600.000 Nederlanders, Denen, Zweden en Duitsers op een makkelijke, betrouwbare en leuke manier. www.SnappCar.nl